29 Aralık 2009 Salı

KARA KOVANDAN SON GÖRÜNTÜLER, 2009 ÖZEL

Tam zehirlenme belirtileri işte bunlardır ::)))
Boşuna ölecekler diye beklemeyin bu arılar bahara dahada güçlü çıkacaklar::))


Muhteşem abi nerden ögrettin bu işleriki.
Başımıza her öğrendiğimiz bela olmakta. Merak iyi bişi degil haberiniz ola::))



Karakovan şu ana kadar gelişmesi güzel. Kovandaki nufus az oldugu için petekleri birden fulleyemiyoruz. Bundan sonra yükleme yapmasamda heralde bahara çıkar diye düşünmekteyim.



Bundan sonrası belkide daha uzun süürede açılacaktır. Nedeni ise yıl başından sonra havaların artık musade edecegini düşünmedigimden.

5 yorum:

  1. Ali bey,kış geldi,video paylaşımlarınla bizi arı sesinden mahrum etme.Saglıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  2. Vecdi abi arı ve arıcı sesini daha çok duyarsın. Muğla gezimizde çekmiş olduğumuz filimler bile sitede yüklü duruyor bir türlü sıra gelmiyorki. Sende sağlıcakla kalasın.

    YanıtlaSil
  3. Ali bey hayırlı seneler
    Video ve resmini görduğumuz karakovandan çekimler şayet yeni ise bizim arılarla o karakovandaki arılar arasında sıyah la beyaz kadar fark vardır bu mevsimde arıya şerbet bal vererek mum yaptırılma mumkün olabılır ama oyle beyaz petek ören arı görmedim
    Şayet doğru ise seneye ana isterim.

    YanıtlaSil
  4. Ahmet abi ne demek çekimler yeniyse. Ben daha önce bir açıklama yazdım bir yerde yalan söylemeyi en büyük şerefsizlik olarak algılarım. Bu güne kadarda zaten hata yapmışsam paylaşmışım, bu şekilde düşünmen beni üzer.

    Resimlerim genelde iki gün arayla çekildi ve yılbaşından önceki görüntü buydu. Yılbaşından sonra altıncı petek sallanmış. Benim görüşüm şurupla alakalı bir durum. Bu şurup çok güzel petek ördürüyor, peteklerin beyazlıgı propolis az oldugundandır. Karniyol Kafkas gibi çok propolist toplamaz.Arı ırklarının mumlarıda farklı oluyor, kal sağlıcakla.
    Ana işini merak etme, sende dene gör::))

    YanıtlaSil
  5. Ali bey hayırlı seneler
    Yalan yazı yazacağınızı hiçbir zaman soylemem latıfe olsun diye resimleri koyduğunuzu düşündüm.
    Bak hiç bir kafkas arısına bu mevsimden deyil şerbet, balda verdirsen petek yaptıramazsın.
    ırklar arasındaki fark belli oluyor .kafkasın yöremizde ki bal üretimi başka ırklara göre çok üstün ama yaz harıcı yavru atışı çok az,bahara çok az askerle çıkıyorlar
    Busene uygulamayı düşündüğüm yöntem arılarımdan ontane kadar anayı alıp tek çerçeveye hapsedeceğim askerle beraber ve 10 anayı aynı kovana kışlatacağim .mesela kasım ayı uygun olabılır ve o anasını aldığım kovanlarada sizlerden aldiğim anaları koyacağım ta nısan ayına kadar,nısanda tekrar eski anaları kovana geri vermek. burda düşüncem ölü mevsimde kovandaki arı mevcudunu azaltmamak.
    Acap nasıl olur.

    YanıtlaSil