7 Aralık 2009 Pazartesi

2 ARALIK 2009 KARAKOVANDAN GÖRÜNTÜLER



Aşagı filimdeki tüm görüntüler 2 aralıktan.


Karakovanımız aralıgın üçünde ilk işçileri çıkacaktı. Siz bu filmi izlediğinizde nufus büyük ihtimal biraz artmış olacak. İlk yumurtalar ekim 13 te atılmıştı. Ben sadece gidip geldikçe invert şurup ilave etmekteyim ve şu ana kadar invert şurup kabı hiç boşalmadı. Zaten invert şurup kullanım kolaylıklarının birisi uzun süre bozulmadan kullanılabilmesi. Arılara verdiğnizde arılar diğer şuruplarla bu kadar kolay petek öremiyor, biz bunu iki senedir deneyip bilgilerimizi paylaşıyoruz.


Gelişmiş ülkelerde kovanların kış yüklemesinde, invert verilmesinin sebebi arılar bu şurubu alıp fazla bir işlem yapmadan stoklayıp kendilerini yormaması istendigi içindir.Kek verip arıyı yoranlar kendilerini kandırmakya devam etsinler. Kek kış arılarını yorar ve kısa sürede bir çok tarlacının ömrünün bitmesine sebeb olur. Daha önce bende kış ve erken ilkbaharda kek verdiğimi ve kovan musluklarında ölen yada ölebilmek için kıvranan arıları haberler yapmıştım.


Filimi oluşturup yüklediğim gün ise tarih olarak 5 aralık sabahıydı, havalar çok iyi derecede özellikle geceleri düştü. Büyük ihtimal bundan sonra çıksada kış geldi diye düşünmekteyim.


Birde filime müzik ekleyemedim, son 5 saniyesi çıkıyor, en iyi filimi hazırlayacam derken, gene bir yerinde sakatlık oldu::((

1 yorum:

  1. Yaa çıraklık zordur işte:)ama genede bozma moralini iyi gidiyorsun senden hala ümütlüyüm:)o ses dosyasını mausa sol basılı tutarak sola çekip ıyıce yanastırsaydın ya..

    YanıtlaSil