10 Ekim 2010 Pazar

ANAARI ÇİFTLEŞTİRME KUTU ÇITASI


Anaarı üretiminde kovan kullanmak çok mantıksız oldugu için farklı seçenekler düşünülmüştür. Bu seçeneklerden biride anaarı memesi güçlü bir kolonide besletilip, doğmaya yakın içinde bir çıta olan bir küçük koloniye verilir. Bu kolonide dünyaya gelen anaarı çiftleşip yumurta attıktan sonra istenilen koloniye verilebilir, yada satılır.

Anaarı kutu çıtası basit malzemelerden yapılabilir.
Benim kendi tasarımım olan bu çıta maklzeme olarak 3-4 mm kalınlıgındaki çıtalardan oluşur. Çıtanın en önemli parçası ise çıtanın yan tarafıyla üst eşek dediğimiz yükü taşıyan çıtayı birbirine bağlaması yanında, yan yana geldiğinde çıtalar arası mesafesi ayarlar ve bu parçanın ölçüsü= 10x10x37 mm olan parçadır.Yabancılar çıtaları birbirinden aynı uzaklıkta tutmak için çıta yanına raf pimi türünde parçalar çakılıyor.
Çıtayı serbes olarak çakmaya kalkarsanız acayip çarpıklıklar ve şaplılıklar oluşuyor. Bu nedenle kalıp üzerinde çakılan çıtalarda çarpıplık olmaz.




Arıcılık, anaarı kutu çıtası
Yükleyen Ali_Turk. - BaÄ�ımsız web videoları.

1 yorum:

  1. SLM...

    Sayın Bakanım.

    Hazır elin değmişken,bizi uğraştırmasan bize de yapıversen diyorum.Ne de olsa amatör anlamda anaarı üretmeyi düşünüyorum ya...

    SLM ve Muhabbetle...

    YanıtlaSil