29 Ocak 2009 Perşembe

PINARHİSAR'DAN AYÇİÇEKTE ARILAR.(7/2008)

Buda ilginç bir ayçiçek,geç kalmışlıktan olsa gerek ki aceleyle böyle yarım açmış::)))

Bu filimler Pınarhisar bal sağımından sonra çekildi.Çok az sonradan açan ayçiçekler vardı.Arı mısırdan acayip polen çekiyordu.


Ayçiçek resimleri bir kaç güne kadar yükleyecegim, ayrıca mısır resimlerimde var.Resimler ve filimler 2008 temmuz ayına ait.

20 Ocak 2009 Salı

SİVİL SAVUNMA VE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Bu Kocaeli sivil savunmanın arması.Sağ olsun amirlerimiz ne eğitim varsa hepsine beni yazarlar.Neden hep ben anlamışda değilim::))


Eğitim piskopatı oldum sanki.

Şahsettin Polat, Gebze belediyesi sivil savunma amirim.


Gebze belediyesi yeni sivil savunma amirimiz Ebuzer Başak.Bu ün yetmedi eğitime yarın kaldığımız yerden devam edilecek.



Eğitimlerde önemli gördüğüm başkalarına faydası olacağını düşündüğüm her ne olursa sizlerlede paylaşıyorum.Bu yanğın filimi çok ilgimi çekti,izlerken yukardaki süreye bakın, kaç dakikada neler oluyor.Bazı insanlar bazen itfayiyeyi suçlarlar.Aslında itfayiye geç gelmez, geciktirilir.Bu günkü eğitimin içinde itfayiyenin yanan evi degil onun civarındakilerini kurtarmaya geldiğini hatırlattılar.Filim yüklenirse sürenin ne kadar kısa olduğuna dikkatinizi çekiyorum.Üç dakikada alevlerle başa çıkılamaz hal alıyor. Arıcılarda yanğına çok duyarlı kişilerdir.Çıkacak bir orman yangınında zarar görenlerin içinde arıcılarda bulunur.En iyi iş yanğına sebebiyet vermemek ve çok dikkatli olmalıyız.


16 Ocak 2009 Cuma

ERKEK ARILARA ÖLÜM

Bu erkeklerin kıymatı ne zaman anlaşılacakki.?
2008 Haziranı ve işçi arılar erkek arılara savaş açtılar.Bu durum genelde nektar kesildiginde tüm kovanlarda olur.Böyle bir durumla karşılaştıgınızda anlayınki bulunduğunuz yerde nektar bitti, yani bal gelmiyor demektir.Eğer gezginciyseniz bir an önce oradan gitmelisiniz.Sabit arıcıysanız Allah size arılarınıza sabırlar versin.

13 Ocak 2009 Salı

BU GÜN 13 OCAK 2009

Gene yemlik İnvert şurupla fullendi. 13/01/2009



Öğlen yemege gittim hava güzel gözüküyordu.Balkondaki kütük soyetesini bayagıdır uçarken göremedim bir baktım uçuyorlar.İnvert şurup bidonunuda yanıma alarak balkona çıktım.Ben çıktığımda bir arı polen getidi ve içeri daldı bir dahada polenli gelen olmadı.Filimde kütügün içini havalandıran bir arı görüntüledim.




Daha sonrasında kütün arklasına geçtim sanki puan alacak gibi.İlk defa kütük bana saldırdı,şimdiye kadar kaç kez açtım bilmiyorum hiç böyle olmamıştı ve kulagımdan sokuldum.Baktım iş sakat gidip mutfaktan bir karton parçası yakıp geldim.Körük olmadıgında sıgara ve karton çok işe yarar.En son verdiğim invert şurup bitirilmiş.Yemligi gene muma montelemişler.Ben bu arının petek örmesine bir türlü akıl erdiremiyorum.Gene şuruplugu doldurup içeriye sürdüm,şu an peteklerle yemlik arasındaki mesafe 1 cm falan.Bakıyım gene petek örecekmi.




kapatmadan bir filim daha aldım.İlk andaki saldırgnlık bitti.Az duman görünce sakinlediler.

4 Ocak 2009 Pazar

80 BİNLİK KOVAN OLUŞTURULMASI



LİNK'İ ALAMADIM.
Nihayet birine işi yıkıp,işlemi gerçekleştirdik.::))Filim siteye gelebildi,kendisine sonsuz teşekürler::))

80 binlik kovanlardan yüksek verim alındığı artık herkesçe biliniyor.Nektar akımına kovanlarımızı 80 binlik konuma getirmek için bir kaç yöntem vardır.Birisi filimdeki gibi bir kaç kovanı akşamdan aynı kokuyla kokulandırıp,ertesi gün arıları en güçlü kovana aktarmaktır.Aktarmadaki en önemli konu anaarıyı ya bir iki çıta arıyla başka yara alacaksınız yada anaarı imha edimeli.Yoksa zaten altta bir anaarımız var birde üsten başka anaarı verirsek arılar birbirini kırar.

Bir başka yöntem ise orta ayardaki üç arıyı yan yana koyup,gene akşamdan kokulandırıp sabahleyin kovanlardan en güçlüsünü ortaya alarak diger kovanları oradan uzaklaştırmak.Bu sistemdede diğer iki kovanın sadece tarlacıları alınmış olur.

Gerlişmiş ülkelerde ise tek kovanda kısa mesafeli durumlarda 80 binlik koloni oluşturulurken iki anaarı kullanılmaktadır.Bizde yavaş yavaş bu yönteme geçmeliyiz, nedeni ise bir nektardan digerine geçişlerde süreler kısa ve tek anaarı bu gücü karşılayamaktadır.Hatta Almanyada arısütü üreten arılıklarda 1 kovanda 4 anaarı bile kullanılıyormuş.Devamlı genç işçi lazım olduğundan devamlı yumurta ve attırılmalıki,yüksek arısütü üretilebilsin.

Yukardaki izlediginiz filim yanılmıyorsam 2007 haziranında çeklmişiti.Yer Şile Kızılcaköy,çekimi yapan Murat Çakır, bu sistemde ortalama birer teneke kestane balı almıştım o sene.Daha öncede yazdım o sene verim düşüktü ve çoğu kişi kestana bal sağımına bile gerek görmemişti.

2 Ocak 2009 Cuma

İTALYAN MELEZİ BİR ANAARI,YUMURTLUYOR

Bu italyan melezi çok ileriderecede.Belkide F6 veya F7 dir ama anaarı hala sarı.Hacı amcanın kaptanlara hediye etmiş oldugu kovanın anaarısıydı.